Wat te doen bij een verkeersovertreding? Advies van Advocatenkantoor Stappers


Een verkeersovertreding begaan kan zorgen voor geldboetes, intrekking van uw rijbewijs, het opnieuw dienen af te leggen van een theoretisch en/of praktisch rijexamen, het dienen te vervullen van medische en/of psychologische testen of zelfs een levenslange intrekking van het rijbewijs en gevangenisstraf. Het is daarom belangrijk om te weten wat u moet doen wanneer u geconfronteerd wordt met een verkeersovertreding. Advocatenkantoor Stappers is gespecialiseerd in het verkeersrecht en kan u adviseren en verdedigen bij een verkeersovertreding.

Wat zijn veel voorkomende verkeersovertredingen?

Veel voorkomende verkeersovertredingen zijn onder andere snelheidsovertredingen, rijden onder invloed van alcohol en drugs, het niet volgen van verkeersborden en andere verkeersregels, het rijden zonder geldig rijbewijs en ongevallen.

Wat zijn de mogelijke consequenties van een verkeersovertreding?

De consequenties van een verkeersovertreding kunnen ernstig zijn. Naast het krijgen van een boete kan het leiden tot de intrekking van uw rijbewijs, het opnieuw afleggen van een theoretisch- en/of praktisch rijexamen en het doen van psychologische- en/of medische testen. In ernstige gevallen kan het zelfs leiden tot een levenslange intrekking van uw rijbewijs of gevangenisstraf.

Wat te doen bij een verkeersovertreding?

Als u wordt geconfronteerd met een verkeersovertreding, is het belangrijk om rustig te blijven en te onthouden dat u het recht hebt om een advocaat te raadplegen en dat deze u ook kan bijstaan tijdens een verhoor. Het is belangrijk om te onthouden dat wat u zegt, tegen u kan worden gebruikt tijdens de eventuele latere rechtszaak.

Kan een advocaat helpen bij een verkeersovertreding?

Ja, een advocaat kan u zeker en vast helpen bij uw verdediging naar aanleiding van een verkeersovertreding. Advocatenkantoor Stappers heeft gespecialiseerde advocaten in het verkeersrecht die u kunnen adviseren en verdedigen voor de Politierechtbank bij een verkeersovertreding. Onze advocaten hebben uitgebreide kennis van het verkeersrecht en weten hoe ze u het best kunnen verdedigen. 

Belangrijk om te weten is ook dat u in de meeste gevallen een beroep kan doen op uw rechtsbijstandverzekering om de kosten van ons kantoor door deze te laten betalen. Op die wijze dient u de kosten van ons kantoor niet zelf te betalen.

Hoe kunnen we u helpen?

Als u te maken heeft met een verkeersovertreding en vervolgens een uitnodiging tot verhoor ontvangt of dient te verschijnen voor de Politierechtbank, neem dan contact op met Advocatenkantoor Stappers voor professioneel advies en de effectieve verdediging. Onze advocaten zijn zeer ervaren in het verkeersrecht en weten hoe ze uw zaak het best kunnen verdedigen. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen!

U kunt ons bereiken via info@advocatenkantoorstappers.be of telefonisch op +32 (0) 14 70 44 70. Ons kantoor is gevestigd in Turnhout en we werken hoofdzakelijk in de arrondissementen Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Hasselt en Tongeren. Wij hanteren duidelijke afspraken over erelonen en kostenafspraken en onze advocaten werken met gespecialiseerde vakkennis en pleitervaring.

Advies van Advocatenkantoor Stappers

Advocatenkantoor Stappers biedt deskundig advies en effectieve verdediging bij verkeersovertredingen. Onze advocaten hebben een uitgebreide kennis van het verkeersrecht en weten hoe ze u het best kunnen helpen bij uw verdediging. Wij zijn uw betrouwbare partner bij verkeersovertredingen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen.

Verkeersrecht | Advocatenkantoor Stappers

Verkeersrecht | Advocatenkantoor Stappers

Heeft u een advocaat verkeersrecht nodig? ​​​​​​​Advocatenkantoor Stappers in Turnhout staat u bij in heel BelgiĆ«.

ONTDEK MEER

In de kijker

Ontvang als eerste ons ​​​​​​​laatste nieuws per mail