Handelsrecht

Advocaat handelsrecht

Heeft u een advocaat handelsrecht nodig?
​​​​​​​Advocatenkantoor Stappers uit Turnhout staat u bij met gespecialiseerde advocaten handelsrecht. 

Kennismaking

Eerste kennismaking

Alle handelsrecht advocaten van Advocatenkantoor Stappers spreken de taal van de ondernemer. Uw eerste contact met ons kantoor is tijdens een telefoongesprek met advocaat Tom Stappers zelf. Samen bepalen we de vervolgstappen in uw dossier.​​​​​​​

SPECIALIST

Pleitadvocaat

Uw handelsrecht advocaat van Advocatenkantoor Stappers kent uw dossier volledig. Hij of zij is tevens uw pleitadvocaat wanneer een gang naar de rechtbank onvermijdelijk is. Zodoende kan uw handelsrecht advocaat direct inspelen op de repliek van de tegenpartij. Voor de zekerheid voorziet Advocatenkantoor Stappers ook steeds een ‘backup’ advocaat handelsrecht.

Wanneer inschakelen

U kunt een advocaat handelsrecht raadplegen voor..

Algemene-, factuur- en betalingsvoorwaarden of een handelsovereenkomst of –contract

Advocatenkantoor Stappers kan voor u algemene voorwaarden, factuurvoorwaarden, leveringsvoorwaarden, betalingsvoorwaarden, handelscontract of handelsovereenkomst opstellen of nakijken. Deze voorwaarden en overeenkomsten dienen volledig en correct te zijn in geval een handelsgeschil ontstaat. De rechtbank houdt nl. rekening met deze voorwaarden. Correcte en volledige betalingsvoorwaarden maken dat u als handelaar aanspraak kan maken op bijkomende vergoedingen. Denk hierbij aan de contractuele verwijlsintresten of forfaitaire schadevergoeding bij wanbetaling door uw handelspartner.

Bevoegdheidsbeding

Ook een correct bevoegdheidsbeding maakt dat u als handelaar een procedure kan starten voor de handelsrechtbank van de plaats van uw zetel. Een bevoegdheidsbeding bepaalt waar een eventuele rechtszitting zal plaatsvinden. Indien u dit niet heeft opgenomen kan dit leiden tot een bevoegde rechtbank op onbekend terrein. Deze kan zelfs in het Franstalig of Duitstalig landsgedeelte zijn gelegen, afhankelijk van de zetel van uw handelspartner.

Betwiste factuur

In de gemeenten: Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen, Nijlen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

Overname handelsfonds of aandelen

De overname van een handelsfonds of aandelen van een vennootschap komt veel voor in de handelsrechtpraktijk. Voordat u over gaat tot ondertekening van een (standaard)contract kan u zich best laten bijstaan. Voor een aanpassing of voor een volledig maatwerk handelscontract kunt u terecht bij uw advocaat handelsrecht.

Andere overeenkomsten

U kunt ook terecht voor andere overeenkomsten zoals:

  
 • Handelshuurovereenkomsten
 • Leningsovereenkomsten
 • Borgstellingsovereenkomsten
 • Brouwerijcontracten
 • Handelsagentuurovereenkomsten
 • Franchiseovereenkomsten
 • Leasingovereenkomsten
 • Concessieovereenkomsten

Insolventie

Verkeert uw onderneming in moeilijkheden? Dan zoekt u een advocaat handelsrecht gespecialiseerd in procedures WCO (GRP), gerechtelijke reorganisatie of faillissementen. De advocaten handelsrecht hebben veel ervaring in het bijstaan van ondernemers met financiële problemen. Zij informeren u over de Wet Continuïteit Ondernemingen/gerechtelijke reorganisatie, beter gekend als “WCO” of "GRP". Bijstand bij een faillissementsprocedure is vanzelfsprekend eveneens mogelijk.​​​​​​​

Incasso

Het incassorecht is een onderdeel van het handelsrecht. Het invorderen van uw facturen kunt u uitbesteden aan de specialisten van Advocatenkantoor Stappers.

BLOG

Via onze blog informeren we sinds januari 2020 onze klanten over de nieuwste ontwikkeling op juridisch vlak.

uw vraag beantwoord

De meest gestelde vraag

Op het internet is de meest gestelde vraag over advocaten handelsrecht de volgende:

 1. Wat kost een advocaat handelsrecht?
  ​​​​​​​De kosten bij Advocatenkantoor Stappers zijn transparant. Deze kunnen variëren door de hoogdringendheid, complexiteit, inzet of graad van benodigde specialisatie. De kennis en kunde voor een fusie zijn anders dan die voor een betwiste factuur. Naarmate de ‘case’ complexer is spreken we over maatwerk. Uiteraard worden de tarieven vooraf besproken om verrassingen achteraf te voorkomen.
 2. bekijk hier onze tarieven

   In de kijker

   Ontvang als eerste ons ​​​​​​​laatste nieuws per mail