Vreemdelingenrecht

Advocaat vreemdelingenrecht

Advocaat vreemdelingenrecht nodig?
Advocatenkantoor Stappers geeft juridisch advies en staat u bij in heel België behalve voor het asielrecht. 

SPECIALIST

Pleitadvocaat

Alle advocaten vreemdelingenrecht volgen bijkomende opleidingen omdat het vreemdelingenrecht continu verandert. Elke vreemdelingenrecht advocaat van Advocatenkantoor Stappers kent uw dossier door en door. Daarom is uw advocaat ook uw pleitadvocaat tijdens een gang naar de rechtbank.

Uw dossier is voor de zitting meermaals grondig besproken, hetgeen de kans op succes vergroot omdat uw advocaat direct kan inspelen op de repliek van de tegenpartij en/of de Rechtbank.
​​​​​​​Advocatenkantoor Stappers voorziet altijd een ‘backup’.

advocaat vreemdelingenrecht

Wanneer inschakelen

Vestiging

Advocaten vreemdelingenrecht worden door EU-onderdanen van allerhande nationaliteiten geraadpleegd. Waar het gaat om vestiging in België zijn het hoofdzakelijk Nederlanders die beroep doen op ons kantoor. De advocaat zal zoeken naar de best passende oplossing voor uw statuut. U krijgt informatie over de gestelde voorwaarden, de benodigde documenten en de te volgen procedure en dit afhankelijk van uw nationaliteit en situatie. Voldoet u aan alle criteria, zoals o.a. voldoende, stabiele en regelmatige bestaansmiddelen, dan wordt de procedure gestart. Let op! Voor het verkrijgen van asiel verwijzen we u graag door naar een gespecialiseerde advocaat.

Gezinshereniging

Een succesvolle gezinshereniging begint met een goede voorbereiding van de procedure. Met de continu veranderende wetgeving stelt de Belgische overheid niet altijd duidelijke eisen. De advocaten vreemdelingenrecht van Advocatenkantoor Stappers adviseren u grondig over uw rechten, plichten en te vervullen vereisten. Vervolgens gaat uw advocaat alles in het werk stellen om een gezinshereniging te realiseren.

Schijnhuwelijk

U bent gehuwd in het buitenland en wilt met uw partner in België gaan wonen? U wenst met uw buitenlandse partner in België te huwen? In beide gevallen laat u zich bijstaan door een ervaren advocaat. Een goede voorbereiding en begeleiding van uw gezinsherenigingsprocedure vergroot de kans op succes. Problemen met de Dienst Vreemdelingenzaken of ambtenaar van de burgerlijke stand zijn te vermijden.

Schijnsamenwoonst

Wenst u samen te wonen met uw buitenlandse partner in België? Realiseert u zich dat dit kan stuiten op bezwaren van de ambtenaar van de burgerlijke stand? Om het samenwonen en gezinshereniging mogelijk te maken dient best een grondige voorbereiding te gebeuren. Dit voorkomt frustraties, hoge kosten en grote teleurstellingen. Uw advocaat informeert u over de mogelijkheden, vereisten, rechten, plichten en documenten.

Toeristenvisum

Wenst u advies omtrent het toeristenvisum of visum kort verblijf? Problemen met het verkrijgen van dit visum? Uw advocaat geeft advies en helpt beroep aan te tekenen binnen de beroepstermijn.

Beroepskaart of gecombineerde arbeidsvergunning

Heeft u problemen bij het verkrijgen van een beroepskaart/gecombineerde arbeidsvergunning? Uw vreemdelingenrecht advocaat helpt u de vergunning in België te verkrijgen. U moet aan diverse criteria voldoen. Uw advocaat informeert u over de verschillende mogelijkheden en statuten. Het verblijfsstatuut verschilt per vergunning, ook als u grensarbeider bent of een hoogopgeleide werknemer.

Studentenvisum

Voor het bekomen van een studentenvisum dient u te voldoen aan diverse voorwaarden. De advocaten van Advocatenkantoor Stappers kunnen u hierin adviseren en bijstaan.

Uitwijzing

Bent u of uw naaste geconfronteerd met een bevel om het grondgebied te verlaten? Wilt u hiertegen in beroep gaan om detentie en uitwijzing te vermijden? Er gelden vaak zeer korte beroepstermijnen om uw dossier voor de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen of Raadkamer te brengen. De advocaten  hebben ervaring teneinde o.a. de detentie aan te vechten en uitwijzing te voorkomen.

Humanitaire regularisatie

Wilt u in aanmerking komen voor regularisatie op humanitaire gronden? U heeft een advocaat nodig voor het indienen van uw humanitaire regularisatie aanvraag. Dit wordt gedaan op grond van art. 9 bis van de Vreemdelingenwet. Uw advocaat informeert u over de criteria waaraan u moet voldoen. Voldoet u hieraan, dan kan de regularisatieprocedure worden gestart en begeleid.

Medische regularisatie

Wenst u in aanmerking te komen voor regularisatie op basis van medische gronden? U heeft een ervaren advocaat nodig voor het indienen van uw medische regularisatie aanvraag. Dit wordt gedaan op grond van artikel 9ter van de Vreemdelingenwet. Uw advocaat informeert u over de voorwaarden waaraan u moet voldoen. Voldoet u aan de voorwaarden, dan kan de regularisatie procedure worden gestart en begeleid.

Tarieven

Eerste consultatie:

Een eerste kennismakingsgesprek van 15 minuten met een eerste analyse van uw vraag en kort mondeling advies kost slechts € 30,00 + 21% BTW. Een eventueel navolgend gesprek van 30 minuten of 45 minuten met grondige analyse van uw vraag en uitvoerige mondelinge toelichting over de mogelijkheden en eventuele valkuilen kost resp. € 60,00 of € 90,00 + 21% BTW. Indien er vervolgens een dossier wordt opgestart zal het betaalde bedrag in mindering worden genomen van het ereloon voor het dossier.

Voor navolgende juridische bijstand bij de opstart en begeleiding van een procedure gezinshereniging kan u kiezen uit 2 pakketten met een forfaitair ereloon:

Pakket 1

In pakket 1 krijgt u het onderstaande tot er een beslissing door Dienst Vreemdelingenzaken is genomen:

 • Recht op een schriftelijk naslagwerk betreffende uw specifieke vraag/situatie (o.a. checklist van documenten, voorbeelden van benodigde documenten, voorbeelden van een tijdlijn van een relatie, ...

 • Recht op onbeperkt aantal besprekingen op kantoor

 • Onbeperkte telefonische adviesverlening en bijstand

 • Communicatie met administratieve overheden

 • Opstellen van begeleidende nota bij opstart procedure

 • Inventarisatie van door u bij te brengen documenten

 • Bijstand bij de gemeente bij indienen aanvraag (max. 25 km vanaf Turnhout)

  Indien u tijdens de procedure beslist om deze eenzijdig stop te zetten dan blijft het betaalde forfaitaire bedrag verschuldigd en kan er geen terugbetaling volgen. Dit gezien de meeste tijd en energie gestoken wordt in de voorbereiding en de opstart van de procedure.

Tarief: € 1.500,00 + 21% BTW

Pakket 2

Idem als pakket 1, inclusief onbeperkte bijstand door uw advocaat bij de gemeente van zodra u uw aanvraag indient in een Belgische gemeente buiten Turnhout en u wenst dat ons kantoor aanwezig is bij de aanvraag op de gemeente.

Tarief: € 1.500,00 + 21% BTW + verplaatsingstijd aan € 67,50 per uur van deur tot deur

 • Aanvraag verklaring van inschrijving van een EU-onderdaan in België:

Tarief: € 500,00 + 21% BTW

 • Volledige begeleiding bij een voorafgaande visumaanvraag bij een Belgische ambassade in het buitenland:

Tarief: € 500,00 + 21% BTW

 • Beroepsprocedures tegen beslissingen van de Ambtenaar van de Burgerlijke stand (schijnhuwelijk of schijnwettelijke samenwoonst):

Tarief: standaard tarieven

 • Beroepsprocedure tegen negatief advies van het Openbaar Ministerie na aanvraag tot het bekomen van de Belgische nationaliteit:

Tarief: standaard tarieven

Arrondissementen

Gebied Antwerpen

Wij zijn actief in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen in de:

Afdeling Antwerpen

In de gemeenten: Aartselaar, Antwerpen, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Broechem, Edegem, Emblem, Essen, 's-Gravenwezel, Halle, Hemiksem, Hoevenen, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Loenhout, Massenhove, Mortsel, Niel, Oelegem, Oostmalle, Pulderbos, Pulle, Ranst, Reet, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Sint-Job-in-'t-Goor, Sint-Lenaarts, Stabroek, Terhagen, Viersel, Vremde, Waarloos, Westmalle, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en Zwijndrecht.

Afdeling Mechelen

In de gemeenten: Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen, Nijlen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

Afdeling Turnhout

In de gemeenten: Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Bouwel, Dessel, Eindhout, Geel, Gierle, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Houtvenne, Hulshout, Kasterlee, Lichtaart, Lille, Meer, Meerhout, Meerle, Merksplas, Minderhout, Mol, Morkhoven, Noorderwijk, Oevel, Olen, Olmen, Oud-Turnhout, Poederlee, Poppel, Ramsel, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Tielen, Tongerlo, Turnhout, Varendonk, Veerle, Vlimmeren, Vorselaar, Vorst, Vosselaar, Wechelderzande, Weelde, Westerlo, Westmeerbeek, Wortel en Zoerle-Parwijs.

Arrondissementen

Gebied Antwerpen

Wij zijn actief in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen in de:

Afdeling Antwerpen

In de gemeenten: Aartselaar, Antwerpen, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Broechem, Edegem, Emblem, Essen, 's-Gravenwezel, Halle, Hemiksem, Hoevenen, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Loenhout, Massenhove, Mortsel, Niel, Oelegem, Oostmalle, Pulderbos, Pulle, Ranst, Reet, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Sint-Job-in-'t-Goor, Sint-Lenaarts, Stabroek, Terhagen, Viersel, Vremde, Waarloos, Westmalle, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en Zwijndrecht.

Afdeling Mechelen

In de gemeenten: Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen, Nijlen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

Afdeling Turnhout

In de gemeenten: Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Bouwel, Dessel, Eindhout, Geel, Gierle, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Houtvenne, Hulshout, Kasterlee, Lichtaart, Lille, Meer, Meerhout, Meerle, Merksplas, Minderhout, Mol, Morkhoven, Noorderwijk, Oevel, Olen, Olmen, Oud-Turnhout, Poederlee, Poppel, Ramsel, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Tielen, Tongerlo, Turnhout, Varendonk, Veerle, Vlimmeren, Vorselaar, Vorst, Vosselaar, Wechelderzande, Weelde, Westerlo, Westmeerbeek, Wortel en Zoerle-Parwijs.

Arrondissementen

Gebied Limburg

Wij zijn actief in het gerechtelijk arrondissement Limburg in de:

Afdeling Hasselt

In de gemeenten: Aalst, As, Berbroek, Beringen, Beverlo, Binderveld, Boekhout, Borlo, Brustem, Buvingen, Diepenbeek, Donk, Duras, Engelmanshoven, Gelinden, Genk, Gingelom, Gorsem, Groot-Gelmen, Halen, Halmaal, Hasselt, Heppen, Herk-de-Stad, Heusden, Jeuk, Kerkom-bij-Sint-Truiden, Kemt, Koersel, Kortijs, Kozen, Kuringen, Kwaadmechelen, Leopoldsburg, Linkhout, Loksbergen, Lummen, Meldert, Mielen-boven-Aalst, Montenaken, Muizen, Niel-bij-As, Niel-bij-Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Opglabeek, Ordingen, Oostham, Paal, Runkelen, Schulen, Sint-Lambrechts-Herk, Sint-Truiden, Spalbeek, Stevoort, Stokrooie, Tessenderloo, Velm, Vorsen, Wijer, Wilderen, Wimmertingen, Zelem, Zepperen, Zolder, Zonhoven en Zutendaal.

Afdeling Tongeren

In de gemeenten: Alken, Batsheers, Berg, Berlingen, Beverst, Bilzen, Bommershoven, Boorsem, Borgloon, Broekom, Diets-Heur, Eigenbilzen, Eisden, Gellik, Genoelselderen, Gors-Opleeuw, Gotem, 's-Gravenvoeren, Groot-Loon, Grote-Spouwen, Guigoven, Gutschoven, Heers, Hees, Heks, Hendrieken, Henis, Herderen, 's Herenelderen, Herstappe, Herten, Hoelbeek, Hoepertingen, Hoeselt, Horpmaal, Jesseren, Kanne, Kerniel, Kleine-Spouwen, Kleine-Gelmen, Koninksem, Kortessem, Kuttekoven, Lanaken, Lauw, Leut, Mal, Martenslinde, Mechelen-aan-de-Maas, Mechelen-Bovelingen, Meeswijk, Membruggen, Mettekoven, Millen, Moelingen, Mopertingen, Munsterbilzen, Neerharen, Neerrepen, Nerem, Opgrimbie, Opheers, Overrepen, Piringen, Rekem, Remersdaal, Riemst, Rijkel, Rijkhoven, Riksingen, Romershoven, Rosmeer, Rukkelingen-Loon, Rutten, Schalkhoven, Sint-Huiberts-Hern, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Sluizen, Teuven, Tongeren, Ulbeek, Uikhoven, Val-Meer, Vechmaal, Vliermaalroot, Vlijtingen, Voort, Vreren, Vroenhoven, Vucht, Waltwilder, Wellen, Werm, Widooie, Wintershoven en Zichen-Zussen-Bolder.
​​​​​​​
Heeft u een advocaat schaderecht nodig, maar staat uw plaats er niet bij? 

BLOG

Via onze blog informeren we sinds januari 2020 onze klanten over de nieuwste ontwikkeling op juridisch vlak.

Meest gestelde vraag

Wat doet een vreemdelingenrecht advocaat?

Een vreemdelingenrecht advocaat geeft u in de eerste plaats advies om een verblijfsstatuut te bekomen in België. Grondige voorbereiding is zeer belangrijk voorafgaand aan het opstarten van een procedure. Heeft u een (negatieve) beslissing van de ambtenaar van de burgerlijke stand of Dienst Vreemdelingenzaken? Uw advocaat vreemdelingenrecht bekijkt samen met u of beroep nuttig en haalbaar is.

In de kijker

Ontvang als eerste ons ​​​​​​​laatste nieuws per mail