Wat te doen als u verdachte bent in een strafrechtelijk onderzoek?


Als u verdachte bent in een strafrechtelijk onderzoek, kan dat zeer verontrustend zijn. Het is belangrijk om te weten welke stappen u moet nemen om uw rechten te beschermen en een eerlijk proces te garanderen. Hier is wat u moet doen als u verdachte bent in een strafrechtelijk onderzoek:

Zoek onmiddellijk een advocaat

Het eerste en belangrijkste wat u moet doen als u verdachte bent in een strafrechtelijk onderzoek, is direct een advocaat in de arm nemen. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u adviseren over uw rechten en optreden als uw vertegenwoordiger bij de politie, de rechtbank en het openbaar ministerie. Advocatenkantoor Stappers in Turnhout heeft gespecialiseerde advocaten in strafrechtelijke zaken die u deskundig advies kunnen geven en u kunnen bijstaan in de zaak.

Weet uw rechten

Het is belangrijk om uw rechten te kennen als verdachte in een strafrechtelijk onderzoek. U heeft het recht om te zwijgen en u heeft het recht om een advocaat te raadplegen. Het is belangrijk om deze rechten uit te oefenen en niet tegen uzelf te getuigen. Uw advocaat kan u hierover adviseren en u helpen uw rechten uit te oefenen.

Bereid u voor op het verhoor

Als u wordt opgeroepen voor een verhoor, bereid u dan voor met uw advocaat. Zorg ervoor dat u begrijpt waarover de vragen gaan en wat uw antwoorden zijn. Het is ook belangrijk om te weten wat u niet weet en om niet te raden. Uw advocaat kan u helpen bij het voorbereiden van het verhoor en kan u adviseren over uw antwoorden.

Ga niet in op dagvaardingen zonder overleg met uw advocaat

Als u een dagvaarding ontvangt, neem dan onmiddellijk contact op met uw advocaat en ga niet in op de dagvaarding zonder overleg met uw advocaat. Het is belangrijk om uw advocaat te laten controleren of de dagvaarding rechtsgeldig is en wat uw rechten en verplichtingen zijn.

Wees voorzichtig met eventuele verklaringen

Vermijd het geven van verklaringen aan de politie of andere autoriteiten zonder overleg met uw advocaat. Elke verklaring die u aflegt, kan als bewijs worden gebruikt en kan tegen u worden gebruikt. Het is belangrijk om uw advocaat te raadplegen voordat u enige verklaring aflegt.

Bewijsmateriaal

Als u bewijsmateriaal hebt dat bewijst dat u onschuldig bent, geef deze dan aan uw advocaat. Hij of zij zal dit tijdig en op de juiste manier aan de autoriteiten presenteren. De advocaat kan u vertellen welk bewijsmateriaal u moet bewaren en welk bewijsmateriaal niet.

Vrijheidsberoving

Als u wordt vastgehouden of gearresteerd, heeft u het recht om uw advocaat te raadplegen en om een ​​telefoontje te plegen om een ​​familielid of vriend op de hoogte te stellen van uw situatie. Uw advocaat kan uw zaak bestuderen en een verzoek indienen om uw vrijlating of om uw detentie te verlengen.

Conclusie

Het is altijd verstandig om een ​​ervaren strafrechtadvocaat te raadplegen als u verdacht wordt in een strafrechtelijk onderzoek. Advocatenkantoor Stappers in Turnhout heeft ervaren advocaten die u deskundig advies kunnen geven en u kunnen bijstaan in uw zaak. Onze advocaten zijn zeer bereikbaar en staan garant voor een snelle service. We zijn gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden, waaronder ook het strafrecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Image description

Contact | Advocatenkantoor Stappers

Zoekt u een advocaat regio Turnhout? Advocatenkantoor Stappers staat u bij met gespecialiseerde advocaten met dossierkennis. Contacteer ons nu.

ONTDEK MEER

In de kijker

Ontvang als eerste ons ​​​​​​​laatste nieuws per mail