Wanneer werden jouw algemene voorwaarden en contracten nog eens geüpdatet?Bij een overeenkomst horen kleine lettertjes, of ook wel algemene voorwaarden genaamd. Op die manier maak je duidelijk welke rechten en plichten jij en je klant hebben. Maar wanneer heb je je algemene voorwaarden nog eens onder de loep genomen? Zijn jouw kleine lettertjes toe aan een update? 

Je denkt misschien dat de algemene voorwaarden op je website amper gelezen worden. Want wie gaat nu die lange lap juridische tekst helemaal doornemen? Toch is het van groot belang dat je algemene voorwaarden up to date zijn, aangezien hierin de rechten en plichten van jou en je klant zwart op wit staan uitgeschreven. 

Om je onderneming te beschermen is het dus een goed plan om je algemene voorwaarden regelmatig te checken. Op juridisch vlak gebeuren er namelijk constant veranderingen en dat kan er voor zorgen dat je algemene voorwaarden niet meer actueel zijn. Dat kan achteraf voor nare verrassingen zorgen.   

Hulp nodig bij het opstellen of updaten van algemene voorwaarden? 

Niet iedereen is altijd op de hoogte van de laatste wettelijke nieuwigheden. Daarom is het een goed idee om je algemene voorwaarden regelmatig te laten nakijken door een expert. Bij Stappers Advocaten zijn we gespecialiseerd in ondernemingsrecht en kunnen we je dus helpen bij het opstellen en updaten van algemene voorwaarden. 

Maak nu een afspraak

In de kijker

Ontvang als eerste ons ​​​​​​​laatste nieuws per mail