Wanneer werkgever en werknemer niet meer door dezelfde deur kunnen, wordt er wel eens gesproken van een verstoorde arbeidsverhouding. Een ontslag lijkt dan vaak ook onafwendbaar. Hoe verstoord moet je arbeidsrelatie echter zijn om over te gaan tot het ontslaan van je werknemer? Je leest het hier.
Ontslagmotivering
Sinds 1 april 2014 heeft iedere werknemer het recht om de redenen van zijn of haar ontslag te kennen. Als werkgever zal je dus duidelijk moeten kunnen motiveren waarom je een bepaalde werknemer wilt ontslaan.
Bij een verstoorde arbeidsrelatie zal je dus ook moeten onderbouwen waarom de arbeidsverhouding in ernstige mate verstoord is. Geef dus in je motivering de volgende zaken zeker mee:
- de reden van de verstoring;
- de ernst van de verstoring;
- de duur van de verstoring;
- de acties die je ondernomen hebt om de relatie te verbeteren;
- de redenen waarom de relatie niet meer te herstellen valt.
Zoals je misschien al kan merken is het ontslag van een werknemer op basis van een verstoorde arbeidsrelatie zeker geen gemakkelijke zaak die een eenduidig antwoord heeft. Daarom kies je in dit geval beter voor goed juridisch advies. Bij Advocatenkantoor Stappers zijn we onder andere gespecialiseerd in arbeidsrecht.
Onderling akkoord
Misschien kan je samen met je werknemer wel tot een onderling akkoord komen. Het kan namelijk dat jij en je werknemer het allebei eens zijn dat het beter is dat jullie wegen scheiden. Om discussie in de toekomst te vermijden leg je de voorwaarden het beste schriftelijk vast. Zo kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.
Juridisch advies nodig bij een ontslag?
Advocatenkantoor Stappers is al sinds 1999 gespecialiseerd in verscheidene rechtsgebieden, zoals handelsrecht, incassorecht, schaderecht, vreemdelingenrecht, gezinshereniging, strafrecht, verkeersrecht en arbeidsrecht.
Maak nu een afspraak