Zijn er inkomenseisen voor gezinshereniging?Gezinshereniging is een basisrecht, toch zijn hier meerdere voorwaarden aan verbonden. Zo bepaalt onder andere je inkomen of je hier recht op hebt. Wij zoeken uit wanneer je wel of geen recht hebt op gezinshereniging.

Recht of geen recht?

Het inkomen van de Belgische gezinshereniger moet op dit moment minstens € 1.809,32 netto/maand zijn. Dit bedrag wordt regelmatig geïndexeerd. Daarnaast moet het inkomen stabiel en regelmatig zijn. Ook belangrijk: niet alle inkomsten worden in overweging genomen. Het komt soms ook voor dat ook de inkomsten van andere gezinsleden mee in overweging worden genomen.

De persoon in kwestie moet dus documenten kunnen voorleggen betreffende onder andere de inkomsten van de Belg met wie men zich wenst te herenigen. Verdiep jezelf hier meer over gezinshereniging en neem contact op met ons kantoor.


Heeft u advies nodig voor gezinshereniging? 

Advocatenkantoor Stappers is ook gespecialiseerd in verscheidene rechtsgebieden zoals verkeersrechtschaderechtstrafrechtincassorecht en handelsrecht

Maak hier een afspraak

In de kijker

Ontvang als eerste ons ​​​​​​​laatste nieuws per mail