Kredietwaardigheid checken

Kredietwaardigheid checken

Wilt u de kredietwaardigheid nakijken van Belgische bedrijven?
Advocatenkantoor Stappers staat voor u klaar.

Kredietwaardigheid checken

Kredietwaardigheid checken (gratis)

De kredietwaardigheid checken van Belgische bedrijven is een gratis dienst van Advocatenkantoor Stappers. Bij het aangaan van een zakelijke relatie is het gebruikelijk dat de solvabiliteit wordt gecontroleerd. De kredietwaardigheid van bedrijven wordt gechecked bij het toekennen van leverancierskrediet en betalingsproblemen.

Benodigdheden

Om de kredietwaardigheid snel te kunnen checken, hebben we het volgende van u nodig:

De volgende vragen van werkgevers zijn vaak voorkomend:

      
  • KBO-nummer van uw zakenrelatie
  • Uw bedrijfsgegevens

Nieuwe zakenrelatie

Nieuwe zakenrelatie

Bij het aangaan van een zakelijke relatie is de solvabiliteit van de zakenpartner belangrijk. Dit geldt ook voor een handelscontract, leveringsvoorwaarden en de betalingscondities. Een advocaat handelsrecht van Advocatenkantoor Stappers kan uw handelscontract en leveringsvoorwaarden beoordelen. Een goed handelscontract en leveringsvoorwaarden geven u slagkracht in geval van problemen. Heeft u geen handelscontract of leveringsvoorwaarden, dan kunnen we deze voor u opstellen.

Rapport

U ontvangt per e-mail het rapport over de financiële toestand van het bedrijf waarmee u zaken wilt doen. Indien gewenst kunnen we u een nadere toelichting geven over de cijfers in het rapport. De doorlooptijd voor het aanleveren van het rapport is maximaal 8 werkuren.

Bij betalingsproblemen

Betalingsproblemen

Betalingsproblemen bij uw debiteur zijn een aanleiding om de kredietwaardigheid te controleren. Als een minnelijke regeling niet mogelijk is kunt u kiezen voor de incassprocedure. Een advocaat incassorecht van Advocatenkantoor Stappers kan u hierin bijstaan. Afhankelijk van het totaalbedrag van de openstaande vordering(en) kan de IOS procedure worden ingezet. Vanaf een totaalbedrag van € 2.000,- inclusief BTW dient u een gerechtelijke procedure te starten. 

Advies

De doorlooptijd voor het aanleveren van het rapport is 8 werkuren. De hoogte van het te vorderen bedrag en de financiële toestand bepalen de volgende stap. Heeft u behoefte aan juridisch advies? U kunt terecht bij de gespecialiseerde advocaten van Advocatenkantoor Stappers.

In de kijker

Ontvang als eerste ons ​​​​​​​laatste nieuws per mail